Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 09/07/2012

Lafarge Romania participa la Conventia Ramsar si isi prezinta actiunile cu privire la biodiversitate si gestionarea resurselor de apa

Lafarge ia parte la o suita de evenimente ocazionate de gazduirea de catre Romania a celei de-a 11-a Conferinte a Partilor la Conventia Ramsar privind zonele umede de importanta internationala (COP11). Conferinta va avea loc la Bucuresti, in perioada 6-13 iulie 2012, iar Lafarge va participa in calitate de partener WWF.

 

In cadrul Conventiei Ramsar, reprezentantii Grupului Lafarge prezinta ambitiile de dezvoltare durabila 2020, precum si bune practici legate de managementul resurselor de apa si biodiversitate.

 

"Lafarge gestioneaza biodiversitatea in cadrul operatiunilor sale de cateva decenii, fiind integrata in planurile de reabilitare a carierelor si in managementul resurselor de apa. Ambitiile de Dezvoltare Durabila 2020 duc aceste actiuni mai departe prin extinderea tintelor noastre in aceste domenii", declara Jim Rushworth, Vice President Environment & Public Affairs Quarries, Agregate & Betoane, Grupul Lafarge.

 

In Romania, Lafarge isi desfasoara operatiunile in mod sustenabil, prin managementul resurselor de apa, biodiversitate si energie. Un exemplu in acest sens este implementarea unui proiect de conservare a biodiversitatii in 2010, constand in reabilitarea a 100 de hectare de teren in cadrul balastierei Fusea - Matasaru, din judetul Dambovita. Proiectul este realizat de catre Lafarge Romania in colaborare cu WWF Romania, in cadrul parteneriatului global. Obiectivul acestui proiect este restabilirea biodiversitatii prin controlarea speciilor invazive de plante, crearea unui habitat de tip insula pentru lebede, batlani gri si egrete si plantarea a 13.000 de copaci.

 

Participantii la Conventia Ramsar care va avea loc in aceasta saptamana, la Palatul Parlamentului in Bucuresti, vor avea oportunitatea de a vizita site-ul recomandat a fi inclus in program de catre autoritatile de mediu din Romania.

 

"Proiectele noastre de conservare a biodiversitatii si reabilitare a carierelor se bazeaza pe colaborarea si dialogul continuu cu reprezentantii comunitatilor, specialistii organizatiilor de mediu, arhitecti, peisagisti si nu in ultimul rand, administratorii desemnati in cazul ariilor protejate din Romania. Astfel, dorim sa ne asiguram ca implementarea planurilor respective conciliaza nevoile de dezvoltare economica cu cele privind mediul si dezvoltarea locala", declara Sonia Artinian, Director general, Lafarge Romania.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Publicatii

Va punem la dispozitie publicatiile Grupului, care contin cele mai noi informatii legate de activitatile desfasurate de Lafarge, precum si brosurile produselor noastre.

Retele de socializare